Projecten

Woonhuis Baarle-Nassau

Projectomschrijving

Het ontwerp is een resultaat van een ontwerpproces in overleg met de opdrachtgever.

Locatie:

Baarle-Nassau

Concept:

De opdrachtgever had de wens om een ruime vrijstaande woning te ontwerpen in landelijke stijl. Aller eest werd er een grote woonkamer en woonkeuken gevraagd. Deze diende naast elkaar gelegen te zijn zodat de ruimtes in elkaar zouden overlopen. Door schuifdeuren toe te passen kunnen de ruimtes uiteindelijk van elkaar afgesloten worden, maar wanneer gewenst is het 1 open ruimte. Middels de openslaande deuren in de keuken en de woonkamer houden de opdrachtgevers veel contact met de tuin. Direct grenzend aan de openslaande deuren is een overdekt terras. Op deze manier word binnen en buiten met elkaar verbonden. Daarnaast is er een ruimte voor een kantoor gecreëerd op de begane grond. Daar de opdrachtgever zelf graag een klimaat systemen wilde installeren in het huis is hier rekening mee gehouden in het ontwerp door zowel onder de trap als in het kantoor extra bergruimte te creëren.

Tevens is er een functionele zone in de begane grond aangebracht. Deze bevind zich naast de keuken. Hier treft men de WC, voorraadkast, bergruimte en ruimte voor de wasmachines en droger aan. Deze ruimtes zijn zowel vanuit de keuken als vanuit buiten gemakkelijk te bereiken. Via trap in de dubbel hoge hal komt men op de eerste verdieping. In het verlengde van deze trap ligt de trap naar de zolder. De opdrachtgevers wilde graag 4 slaapkamers met een centrale badkamer. Omdat de dakgoot al op 3.2 meter moest beginnen zijn er in elke slaapkamer schuine wanden waarachter opberg ruimte is gecreëerd. In de ouderslaapkamer is extra ruimte gecreëerd door haaks op de kap een uitbouw te maken. De vorm van de uitbouw is gelijk aan de doorsnede van het huis. Dit zorgt voor een soort erker op de begane grond en een meer gedefinieerde entree ook geeft het een ruimtelijkere ouderslaapkamer. In de extra ruimte is hier een walk-in closset geplaatst. Doormiddel van dakkapellen en dakramen worden in de slaapkamers extra licht gecreëerd. De zolder bied uiteindelijk heel veel extra opberg ruimte.