Projecten

Bedrijfsgebouw Hengelo

Projectomschrijving

Renovatie bedrijfsgebouw

Locatie:

Hengelo

Concept:

De eigenaar van het bedrijfsgebouw speelde met de gedachte om het bedrijfspand te verkopen. Om een aantrekkelijker gebouw te kunnen verkopen wilde hij het gebouw renoveren. Het concept was dan ook om met minimale middelen een zo groot mogelijk resultaat te verkrijgen. Er was duidelijk dat de entree meer uitnodigend moest worden. Er is daarom gekozen voor een grote luifel met 1 dichte zijde. Als je de luifel volgt zal deze je automatisch naar de voordeur leiden. Doordat de luifel ook houten details heeft gekregen valt deze goed op tegen het zwarte, stoere gebouw. De aangepaste materialisering zorgt ervoor dat het gebouw er modern en eigentijds uitziet. In de plattegrond is ook wat veranderd aan de entree. Er is een kantoorruimte verwijderd waardoor de entree grootster is geworden. Hierdoor kom je ook echt binnen bij het gebouw. Vanuit deze entree ruimte kun je het gebouw goed overzien. Recht vooruit is achter een glazen pui de vergaderruimte te zien. Daarnaast grenzen er 3 kantoorruimtes aan de entreehal. De kantine en toiletten zijn enigszins van de publieke hal afgeschermd door een deur. Hierdoor zijn deze ruimtes wat meer privé geworden.