Projecten

Woonhuis st.Antonis

Projectomschrijving

Uitbreiding woonhuis

Locatie:

St. Anthonis

Concept:

De opdrachtgevers wilde de bestaande garage en opslagruimte bij het woonhuis betrekken. Dit zodat er een grote leefkeuken en een apart werkgedeelte gecreëerd kon worden. De bestaande aanbouwen zijn gesloopt en als we naar de nieuwe plattegrond kijken dan zien we dat het bestaande volume van het woonhuis verdubbeld is. Er is 1 grote nieuwe aanbouw vervaardigd waarin zowel een uitgebreidere versie van het woongedeelte te vinden is als een nieuw bedrijfsgedeelte. De indeling sluit nu veel beter aan bij de gezinssituatie. Er is een grotere badkamer ontstaan en de gewenste leefkeuken. Doormiddel van een daklicht in de keuken is er ook veel meer licht binnen gekomen. Het keukenraam kijkt uit over het terras, waardoor er veel overzicht is over de spelende kinderen. Ook is er rekening gehouden met de opbergruimte/ voorraadkast voor de keuken. En de speelkamer voor de kinderen is zo gesitueerd dat ze direct door de openslaande deuren de tuin in kunnen. Ook hier is aan een extra opbergkast gedacht voor het speelgoed. Wanneer de kinderen wat groter zijn kan de speelkamer ook goed functioneren als een plek om huiswerk te maken. Of een extra logeerruimte. Het bedrijfsgedeelte heeft een aparte entree voor bezoekers. Op deze manier kunnen de bewoners privé en zaken goed gescheiden houden. Qua materialisering is getracht een landelijke stijl te creëren. Omdat de bakstenen van de uitbouw nooit het zelfde kunnen zijn als de baksteen van het bestaande woonhuis is gekozen om het contrast juist extra te benadrukken. Er is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een donkere baksteen met een donkere voeg. Het bestaande woonhuis is wit gemaakt zodat de twee delen, oud en nieuw, goed tegen elkaar afsteken.