Projecten

Museum Witte de With

Projectomschrijving

Een nieuw ontwerp voor het bestaande museum voor hedendaagse kunst, Witte de With. Gegeven is dat er binnen de bestaande rooilijn gebouwd dient te worden.

Locatie:

Witte de With straat te Rotterdam

Concept:

Het concept is ontstaan uit een massa- studie die gerelateerd is aan de bestaande omgeving. Wat opviel was het verticaal lijnenspel in de omliggende gevels. Deze zijn overgenomen en hieraan is een horizontaal lijnenspel toegevoegd. Zo ontstonden kubus vormen. Met het formaat van deze vormen is iets gevarieerd en ze zijn iets los van elkaar geplaatst zodat er een tussenruimte ontstaat. Hier is het functionele programma ondergebracht. Daarnaast is er een onderscheid gemaakt tussen de materialen die de kubus vormen en het materiaal dat de kubus opvult. Voor de schil is gekozen voor een beton afwerking. Dit oogt solide en gesloten. Voor de invulling is gebruik gemaakt van litracon. Dit is een semi-translucent materiaal. Overdag zal het getemperd licht aan de expositie ruimtes geven en ‘s avonds, wanneer de lichten in het museum aan zijn, zal het museum doen oplichten naar buiten toe. Zo opent zich s’avonds het museum als het ware naar de straat.