Projecten

Paviljoen Engelermeer

Projectomschrijving

Het ontwerp betreft het antwoord op de ontwerpprijsvraag 2010 van het Bossche Architectuur Initiatief. De vraag was een paviljoen te ontwerpen dat de watersport op het Engelermeer een positieve inpuls zou geven. Onderdeel van het programma zijn een ontmoetingsruimte, verenigingsruimte, kleedlokalen, toiletten en aanlegsteigers voor diverse doeleinden.

Locatie:

De locatie is gelegen aan het Engelermeer aan de rand van Den Bosch. In de nabijheid is een klein strandje en verder wordt het beeld van de omgeving vooral bepaald door boerenhoeves. De zandwinning heeft altijd centraal gestaan in en rondom het meer, maar deze industrie gaat plaats maken voor een meer recreatief imago.

Concept:

Het landschap rondom de locatie kenmerkt zich door zijn uitgestrektheid. Om de mooiste stukjes van dit landschap te benadrukken is er voor gekozen om de bezoeker niet de wijdsheid van het landschap te laten voelen, maar juist delen in te kaderen. Als de bezoeker zich door het paviljoen beweegt veranderen deze zichten, waardoor de beleving veranderd.