Wensen en eisen bepalen

Het ontwerpen van een woonhuis, aanbouw, werkruimte of garage begint altijd met een programma van eisen. Veel opdrachtgevers die voor het eerst bij ons aankloppen weten wel hoeveel slaapkamers ze willen, maar eigenlijk nog niet zo goed hoe groot deze moeten worden. We helpen u in deze fase dus vooral om uw wensen vast te leggen. Gedurende het ontwerp kunnen natuurlijk altijd nog wijzigingen worden doorgevoerd, maar het programma van eisen is een goede eerste stap om tot een passend ontwerp te komen.

Wat gaan we doen?

Het concreet maken van de plannen in uw hoofd is vaak lastig. Hier komt onze kennis en kunde van pas als het gaat om het adviseren in het eisen en wensen pakket. Wij gaan samen zitten met u en inventariseren wat u wenst van uw ontwerp. Bijvoorbeeld hoeveel kamers, hoe groot moet het worden en wat wordt het gebruik van een ruimte. Wil je veel of weinig daglicht in de ruimte? Noem maar op, wij vertalen uw wensen uiteindelijk naar een bouwkundig wensenpakket.

Wat levert het op?

Aan het einde van deze fase worden de ideeën al wat meer concreet. Er staan nog geen lijnen op papier, maar het word wel duidelijk wat de opdrachtgever wil realiseren. We zien dit niet als harde voorwaarden voor het ontwerp, maar meer als vertrekpunt. In het ontwerpproces heeft u als opdrachtgever nog alle gelegenheid om dingen te wijzigen bijvoorbeeld als u een nieuw inzicht heeft of ergens ideeën op heeft gedaan.

Uiteindelijk word het programma van eisen wel door ons gebruikt om het te ontwerpen gebouw aan te toetsen en te optimaliseren naar uw wensen. Het programma van eisen bevat globaal de onderstaande zaken:

  • De functie van het te ontwerpen gebouw
  • Grootte van het totale gebouw
  • De verschillende ruimtes welke in het gebouw moeten komen
  • De relatie tussen de verschillende ruimtes
  • De wettelijke voorschriften die bij de ruimtes horen
  • Extra faciliteiten die in het ontwerp moeten worden opgenomen
  • De uitstraling welke het gebouw mee moet krijgen
  • De wensen qua vormgeving van het gebouw
Interesse in een creatief en innovatief ontwerp?
Neem vandaag nog contact op